Triatlon Challenge Mamaia

Home / Sport / Triatlon Challenge Mamaia


Triathlon Challenge, un concurs asteptat de foarte multi triatleti din Romania, ajuns acum la a III – a editie. Ca in fiecare an, Vlad Stoica, a reusit sa organizeze un concurs, pentru toti iubitorii de miscare. Participand la un astfel de eveniment am observat ca si in Romania, numarul adeptilor in triatlon creste de la an la an.
          Activitatea triatlonului de la Mamaia, incepe cu o zi inainte de start.
          La ora 16:00, incepe ridicarea kitului de participare, acesta continand ;( tricou, cip, numarul de concurs, ciocolata Powerbar, bidon de alimentare Powerbar, un pliculet Electro-Endurance oferit de catre suplimente.ro) fiind situat in aceasi cladire unde mai tarziu, la ora 20:00 incepea sedinta tehnica a triatlonului de la Mamaia. Intre timp, intalnindu-ma cu multi prieteni. A ramas ca un fel de traditie, fiecare povestind la ce concursuri au mai participat. Neputand ramane la sedinta tehnica l-am rugat pe un prieten, sa-mi de-a mai multe informatii legate de schimbarile efectuate pe traseul de triatlon. Dupa improspatarea de informatii, am plecat spre locul de cazare, ocupandu-ma ulterior de pregatirea echipamentului.
          Dimineata, odata ajuns la locul de organizare al concursului, ma indrept spre tarcul de biciclete(locul de tranzitie), pentru a-mi aranja echipamentul. Odata intrat in tarcul de biciclete, am inceput sa simt agitatia inainte de concurs, cum fiecare isi aranja echipamentul. Erau precum furnicile. 
          Dupa parte cu aranjatul echipamentului in stand/tarcul de biciclete, am trecut la incalzirea pe uscat, urmand ulterior si ce-a din apa. Apa fiind putin putin rece, pemitandu-se inotul cu neoprenul.
          Ora 10:30 – START! Toti concurenti pornind spre prima baliza a traseului de inot. Pentru proba de sprint facand o tura, iar cei pentru proba olimpica, facand doua ture. Inotand cu neoprenul, am iesit primul din apa. Ajuns in stand, am inceput din timp sa-mi dau casca si ochelarii jos si punandu-i in manecile de la neopren, astfel scazand riscul de a se rataci prin stand. Mi-am luat repede casca si ochelari de ciclism si am plecat spre proba de ciclism. Ma simteam bine, eram in forma. Draftingul la acest concurs fiind interzis, regulament impus de catre organizatori.  
          Terminand proba de ciclism, incepusem sa ma pregatesc pentru proba de alergare. Descaltandu-ma usor de papuci de ciclism si calcand pe ei, pana aproape de zona de tranzitie. In zona de tranzitie, schimbul l-am avut foarte rapid si am iesit primul spre proba de alergare. In primi 2,5 km am alergat usor sa-mi revin(eu fiind obisnuit pentru probele lungi, imi i-a mai mult timp sa-mi revin), dupa care am inceput sa mentin ritmul. Treptat, treptat am inceput sa zaresc si locul de organizare al concursului. In minte, mi-a venint un gand….am mai terminat inca un concurs anul acesta. Si mai repede decat m-am asteptat, am ajuns si la linia de finish, cu timpul de 2 h si o secunda. A fost un concurs grozav. Felicitari tuturor concurentilor!
         
Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.