Semimaraton Intersport Brasov

Home / Sport / Semimaraton Intersport Brasov

           
          Avand un sezon usor mai sensibil decat anul trecut, datorita facultatii pe care am vrut sa o termin si acordand atentie unei specializari intr-un curs de masaj, am lasat-o mai usor cu antrenamentele si am inceput sa invat mai mult.
           Din acest motiv nu prea am participat la competitiii anul trecut. Anul acesta sunt mult mai motivat, drept pentru care am decis sa particip pentru inceput de sezon la Semimaratonul Intersport din Brasov.
 Ajuns vineri seara in brasov am ratat sedinta tehnica. Dar nu ma ingrijorez pentru ca stiu foarte bine traseul. In antrenamentele din Brasov, batatoream  poteca o data la 2 zile.
          In dimineata concursului ajung in piata prundului, unde se da startul competitiei. Prima data merg sa-mi ridic kitul de participare si apoi sa-mi imi vad de incalzirea. Participarea la acesta competitie va fi doar de antrenament, sa-mi testez putin nivelul de pregatire fizica.
          Ne aliniem la start si mai sunt doar cateva momente pana cand incepe competitia. Am  mici emotii, asta este de bine, ma pune putin in alerta inainte de start.
          3,2,1…Start! Sportivii de top, aliniati in fata, alearga mancand pamantul incercand sa se distanteze de restul pentru a-si intra in ritmul de concurs.
          Plec usor, pozitionat in a 2-a linie de restul. Usor, undeva la 4 min si 20 secunde / km. E un ritm relativ usor, tinand cont ca urmeaza o alergare in panta, pana in poienita.
          Treptat, treptat incep sa depasesc persoanele care au plecat mai tare de la inceputul competitiei, printre care se numara si Victor Vlad.
          La km 3 se observa in departare si primul punct de revitalizare, iau o gura mica de apa si continui. Nu beau prea multa pentru ca sunt destul de hidratat de la inceputul competitiei. Alerg si la un moment dat aud o rasuflare foarte grea si tropaind cu picioarele. Nu dau importanta si imi continui ritmul, dar aud o voce care ma intreba: Esti triatlonist? Ii raspund usor, ca da. Incercand sa nu-mi stric ritmul respiratiei.  .. .. :”Te intreb pentru ca am observat numarul tau de concurs l-ai prins cu o centura de concurs pozitionat pe picior.” (asemanator procedez si in cursele de triatlon. Centura de competitie te ajuta sa ii schimbi pozitia de la bicicleta-unde este asezat pe spate si la alergare unde trebuie sa ai numarul in fata sa fie vizibil).
          Am observat ca incerca sa mentina ritmul adoptat de mine si incerc sa-l ajut putin cu cateva sfaturi sa ii fie mai usor….Respiratie, cadenta pasilor, pozitionarea mainilor..

          Ajungand sus in poiana la al doilea punct de revitalizare, iau un gel energizant high5si apoi o gura de apa, sa ma ajute pe coborare. Stiam cum arata coborarea si cat de solicitant poate deveni daca nu iei masuri din timp.
          Mentin ritmul si incerc sa mai admir si peisajul. Superb, dar sunt intr-o competitie si nu vreau sa pierd foarte mult timp zabovind, chiar daca nu este prioritara competitia, incerc sa trag putin.  In permanenta atent la radacinile de copac care sunt destul de intortochiate pe poteca. Topai usor  si uite ca dau de al 3-lea punct de revitalizare. Pe coborare incepe sa-si faca aparitia o durere mai veche la glezna. Reduc putin din viteza si incerc sa o menajez cat pot de mult.
          Alergare la un semimaraton montan este destul de solicitanta fizic si ai nevoie de un echipament corespunzator pe munte. (Inainte de start, m-am intalnit cu Stefan Livadariu, distribuitor Inov 8, mi-a dat o pereche de Gaiter ( un fel de jampiera care previne intrarea pietricelelor, fruntelor, noroiului in pantoful de alergare pe timpul alergarii) – extrem de multumit pentru eficienta lor.
In antrenament pe un traseu montan ma opresc cam de 2 ori sa-mi scot pietricelele din adidasi.
          Revenind inapoi la cursa, pe coborare incerc sa reduc usor ritmul deoarece glezna incepe sa ma supere si nu vreau sa fortez inutil. Incep sa fiu depasit de diverse persoane. Nu e prea ok senzatia, dar imi aduc aminte ca nu il am ca obiectiv concursul acesta .
          Se apropie finalul cursei si bateriile incep sa se goleasca, asa ca incerc pentru prima data un isogel-marca high5( gelurile sunt diluate si nu mai ai nevoie de apa pentru a le inghiti),
          Incep sa ma apropii de finish, aud galagie, ma bucur, inseamna ca nu mai am mult pana la finish.
          In urmatoarea portiune sunt atent deoarece urmeaza cateva scari unde as putea sa ma accidentez usor.
          Ajung la poarta de finish, sunt primit cu multe aplauze, chiar daca nu le meritam, pentru ca nu am tras foarte tare, am terminat cu timpul de 1h 31 minute, insa eu sunt multumit de rezultat pentru ca face parte din pregatirea mea. 
A fost un concurs foarte bine marcat si organizat.  Pe aceasta cale tin sa le multumesc organizatorii pentru efortul depus.
        
  Felicitari organizatorilor! Un concurs grozav pe care il recomand din suflet. Foarte multe peisaje frumoase.

          Felicitari concurentilor ce au participat la acest concurs! 
Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.