Povestea mea…

Home / Povestea mea…

Ma numesc Baractaru Mihai Alin, m-am nascut la data de 16.04.1989, in Municipiul Sacele, o localitate de langa Brasov. Pasiunea pentru sport a luat nastere, la vasta de 3 ani, cand tatal meu mi-a cumparat prima bicicleta.

M-am apucat de triatlon pentru ca era ceva diferit,”trei sporturi in unul singur” sau altfel spus un sport ce cuprinde trei probe inot, ciclism si alergare.

In anul 210h39min005 am inceput sa ma antrenez mai serios, iar prima mea cursa a fost in anul 2006, la varsta de 17 ani, o competitie de duatlon (alergare, ciclism, alergare) pe care am si castigat-o la categoria mea de varsta.

Intalnirea cu triatlonul Ironman a fost una foarte dura pentru mine, deoarece nu eram pregatit pentru un asemenea efort, in timp insa lucrurile s-au schimbat, usor, usor am inceput sa ma acomodez cu efortul, iar organismul meu s-a adaptat.

Prima mea cursa de Ironman a fost in Ungaria la Nagytad in anul 2007, timpul obtinut a fost de 10h si 39min.Cursa a fost cumplit de grea, nu facusem nici un maraton pana atunci, era primul din viata mea si l-am facut dupa 3,8 km inot si 180 de km ciclism, a fost un real succes pentru mine! 10h 09'

Un an mai tarziu la aceeasi competitie obtin un timp de 10h si 09min, ceva mai bine decat anul precedent si reusesc sa stabilesc un nou record national, vechiul record fiind de 10h 16min detinut de fostul meu antrenor Marius Rus.In anul 2009, cobor sub 10 ore, tot la Naagytad, fiind primul roman care a reusit sa obtina aceasta performanta.

    Anul 2010 vine cu doua participari la Ironman, prima in Germania la Moritzburg, unde am terminat cu timpul de 9h si 35min (locul III la general si locul I la categorie), iar a doua participare a fost in Ungaria la Naagytad, unde am obtinut timpul de 9h si 30min, pe proba de Ironman, stabilind totodata recordul national pe care-l detin pana in ziua de astazi (locul VI general, locul I la categorie). Din pacate, acest timp nu a fost omologat de Federatia de Triatlon din Romania( FRTRI), dar este recunoscut de toti cei care practica triatlon ironman.

12062010(005)

 Un an mai tarziu au inceput sa apara problemele din cauza volumului mare de antrenamente si a dificultatii acestora, am decis sa fac un singur Ironman pe an. Ultimul meu Ironman fiind la Oradea in anul 2011, unde am terminat cu timpul de 10h si 17min.

Dupa participarea la Ironman Oradea, am avut nevoie de doua saptamani pentru recuperare, lucru care m-a determinat sa renunt o perioada la probele de Ironman si sa ma axez pe competitii de olimpic si half ironman pentru a-mi mari viteza. Urmatorii 3 ani au fost dedicati studiului si probelor scurte, pentru a ma putea recupera.

In anul 2012 a9h30 minm absolvit Facultatea de Educatie Fizica si Sporturi Montane din Brasov, in acelasi an am absolvit si cursul de technician masseur (4 module) care a avut o durata de 4 luni.

Un an mai tarziu, in noiembrie 2013, am absolvit cursul de antrenor –ITU Level I in Medulin, Croatia.

Anul 2014, vine cu participarea la proba de half ironman, in Austria la St. Polten, unde am obtinut un timp de 4h si 35min, iar in luna iunie a acestui an particip la Half ironman Oradea si obtin timpul de 4h si 29min, cel mai bun timp al meu pe aceasta proba devenind astfel vicecampion national pe proba de half ironman.

Triatlonul inseamna pentru mine mai mult decat dorinta de autodepasire, disciplina, ambitie si dedicare, este stilul meu de viata!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.