Nationalele de Triatlon

Home / Sport / Nationalele de Triatlon


 
          Avand o saptamana de la Campionatul National de Semi-Maraton organizat la Onesti, am venit la Campinatul National de Triatlon unde in acelasi timp, Federatia a organizat si Balcaniada.
          Pe drum, cu o zi inainte de start, am aflat ca ora la care se da startul pentru categoria elit, va fi la ora 13:00. Afland asta de la un prieten care imi ridicase kitul de participare, eu ne-putand ajunge la timp pentru ridicare lui. Ajungand foarte tarziu la hotel, primul lucru pe care l-am facut, a fost sa ma pun la somn. In speranta ca, poate pana maine dimineata ma voi recupera si voi fi fresh. Din pacate, nu a fost sa fie.    
          In ziua concursului, dupa ce au luat startul juniori la ora 11:30, am inceput sa ma indrept spre standul de biciclete, pentru a-mi pregati cursa. Dupa aranjarea echipamentului in stand, am inceput sa imi fac incalzirea. Incalzire pe uscat (alergare 2,5 km si mobilitatea) si in apa(200-250 m) inainte de start. Apa a fost putin cam rece. Urmeaza si startul.
          5, 4, 3, 2, 1, START! Inghesuiala mare pentru a prinde o trena buna. De regula, in primi 300m se face diferenta intre cei buni si…cei mai putini buni. Am incercat sa mentin ritmul lor. Dar era prea ametitor. Asa ca am mers in ritmul meu, usor, usor. Cand am inceput a doua tura la inot, am inceput sa simt din plin lipsa antrenamentului la inot. Ne inotand de cateva zile bune. Dupa ce am terminat cu proba de inot am plecat spre stand-ul de biciclete, sa fac tranzitia. Ajuns in stand, am incercat sa ma grabesc pe cat posibil. Incepand proba de bicicleta, am crezut ca imi voi reveni si ca voi da totul. Tinand ca e proba mea forte. Ma asteptam sa ii prind din urma, unu cate unu. Dar in zadar, imi simtea picioarele mult prea obosite. Asa ca am incercat, sa tin ritmul din pluton. Cei din pluton ne vrand sa tragem mai tare, ne-au ajuns cei din plutonul fruntas, in ultima tura. Terminand si proba de bicicleta, am inceput alergare. Usor, in speranta ca imi voi reveni la alergare si voi incepe sa urc ritmul, astfel recuperand cateva pozitii. Ma simteam in continuare obosit, picioarele grele, respirand greu. Am avut cateva tentative de a ridica ritmul, cu pretul de a consuma si ultima picatura de energie, pana la finalul cursei.
Am incercat, sa mentin ritmul celor care incercau sa ma depaseasca, dar in zadar. Trebuie sa recunosc, sunt obosit, nu sunt in apele mele si din pacate nu pot da mai mult. Imi simteam picioarele, mult prea nesigure. In ultima tura, vazand ca se apropie linia de finish am incercat sa maresc ritmul putin. In speranta de a mai castiga cateva secunde in plus.
Dupa trecerea liniei de finish am inceput sa-mi revin. Asta este, nu am putut face mai mult. O sa ma ambitionez si mai mult pe viitor, pentru concursurile ce vor urma. Felicitari tuturor concurentilor!
                     
           
Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.