Maratonul Raiffeisen Bank

Home / Sport / Maratonul Raiffeisen Bank


Dupa un an pline de concursuri la triatlon am asteptat si ultimul obiectiv al acestui sezon Maratonul Raiffeisen Bank.

Dupa multe antrenamente specifice alergarii de maraton a sosit momentul final. Maratonul Raiffeisen Bank Bucuresti. Cel mai ravnit maraton asteptat de cei care practica atletismul de performanta si nu numai.
7 octombrie, ajunsi in Bucuresti spre seara, am putut doar sa luam masa de seara si sa ne punem la somn. Maine fiind o zi mare.
8 octombrie, m-am trezit in jurul orei 9. Am fost mi-am cumparat ceva pentru micul dejun(musli cu iaur, 3 banane, biscuiti). Dupa masa, am stat putin in pat pentru a m-i se digera mancarea. La pranz am fost si mi-am luat kitul de participare de la organizatori. Toata lumea era foarte agitata, emotionata, plini de speranta. Multi fiind la prima participare, nu stiau ce inseamna un maraton si incercau sa absoarba cat mai multe informatii de la prieteni, organizatori.
Seara mult asteptata inainte de maraton, se difuza cursa live a Campionatului Mondial de Ironman din Hawaii asadar m-am intalnit la o cafenea, cu niste prieteni pentru a vedea cursa in direct. In timp ce noi dezbateam cursa si eram foarte atenti la favoriti concursului, a inceput si vremea de afara sa se strice. Dupa ce am vazut primele doua probe am plecat toti in decatlon pentru a ne cumpara manusi. Ne-am gandit ca ar fi foarte bune, tinand cont ca se anunta o temperature destul de scazuta cca 8 grade.
Facand antrenamente numai pe caldura la 26-30 grade, speram sa fie asemanator si in concurs. Vremea nu a tinut cu noi. Dupa ce m-am intors de la decatlon, am mai vizualizat putin cursa, mi-am pregatit echipamentul de concurs in acelasi timp si apoi m-am pus la somn, in speranta ca poate maine vremea se va indrepta si va fi mult mai placut.
9 octombrie, dimineata, m-am uitat pe geam si am vazut ca temperatura scazuse drastic cca 6-8 grade. Mi-am spus”o sa fie o cursa grea astazi” dupa care am inceput sa imi pun in bagajul de concurs si hainele groase pe care le aveam. Vremea ma prinse-se nepregatit. A trebuit sa implementez alta strategie de concurs. “Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ”.
Ajuns la locul de organizare al concursului si locul de unde se vada startul ma asteptam ca lumea sa fie putin posamorata din cauza vremi nefavorabile, dar am avut placuta surpriza de a vedea oameni plini de viata si nerabdatori sa i-a starul. Adunati in spatele liniei de start asteptam momentul. Era destul de frig. Ma imbracasem cu ceva subtire sa nu ma supraincalzesc in timp concursului.

9:30 – Startul se da cu precizie elvetiana. Toata lumea pleaca foarte tare primi 400 m  incercand sa tina pasul cu etiopieni. Favoriti concursului. Am am plecat putin ma usor, asa cum obisnuiesc Imi i-a ceva timp sa ma incalzesc. Asa ca plec in ritmul meu. Ma apropi de Alex si Robert . Prieteni cu, care mi-am propus sa facem echipa la maraton. Am fixat un ritm (3:38/mie) si am inceput sa il mentin. Pe prima tura am trecut prin poarta cu 38 minute. Mi-am spus in sine” mai am trei, trebuie doar sa mentin si o sa reusesc”. Treptat in a doua tura am inceput sa simt usor cum m-i se racesc gambele, din cauza baltilor prin care treceam, neavand cum sa le ocolesc. A doua tura am trecut-o la 1h si 19 minute si cateva secunde. Incepusem sa imi simt si tendoanele foarte rigide si primele semne ale unei crampe. Mi-am spus, asta nu poate fi de bine. Dar am incercat sa le ignor in speranta ca daca voi mari lungimea pasului, ma voi intinde putin si ma vor ignora crampele. Iesid usor din plutonul de alergare a trebuit sa ma opresc sa fac putin stretching  la piciorul stang unde, cu, 3 zile inainte mergand pe bicicleta, si intr-o intersectie mi-a scapat lantul de pe pinioane si am dat cu genunchiul de ghidon. Mi se imflamase dar am spus ca poate pana la maraton ma va lasa. Din pacate la km 24 a trebuit sa ma opresc cateva secunde pentru a ma intinde. Ma luase crampele in aceasi zona unde ma accidentasem cu cateva zile inainte. In ciuda crampelor am continuat si la a treia tura la km 30 am trecut cu 2h si 3 minute. Mi-am dat seama ca nu mai am nici o sansa de a cobora sub 2h si 40 minute. Singura mea sansa era sa alerg mai tare decat am alergat pana acum sa recuperez timpul. Dar nici o sansa. Nu cu, crampele care ma asteptau dupa colt. Asadar am terminat cu 2 h si 51 minute. A fost o cursa grozava, destul de grea si am trecut-o cu brio in ciuda celor intamplate. Am fost cam dezamagit de mine. Dar asta ma facut sa imi dau seama ca trebuie sa lucrez si mai mult pe viitor.

          Felicitari tuturor concurentilor !!     

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.