Ecomaraton, Moeciu de sus

Home / Sport / Ecomaraton, Moeciu de sus
           Dupa o scurta discutie cu membri din grupul Traiesc Sanatos, au decis, ca se vor prezenta si ei la start anul acesta, asa ca mi-am propus si eu sa alerg la acesta cursa, nemaiparticipand pana acum. Dar nu oricum, ci usor, plimbare, sa ma pot bucura de peisaj pentru prima data.
            Sambata dimineata parasesc Bucuresti-ul si ma indrept spre Moeciu. Odata ajuns acolo ma simteam ca acasa. Veselie, bucurie, zambete multe, incurajari. Ma schimb in echipament de concurs si ma duc spre zona de start.
            Inainte sa plec de la start, mi-am facut o usoara incalzire. Am idee ce insemna sa alergi 14 km pe munte. Asa ca nu plec incalzit in concurs. Dupa incalzire, unde simt ca muschi sunt gata de efort, ma alatur grupului Traiesc Sanatos, unde erau toti adunati intr-un colt, fiind toti numai un zambet.
Atmosfera din spatele plutonului de alergare nu este chiar atat de tensionata precum este in fata liniei de start. Zambesc, si le spun ca astazi ma voi plimba si voi admira peisajele frumoase. Nu voi intra deloc in starea de competitie cum procedez de obicei la competiti.  Bineinteles ca am starnit curiozitati? De ce? Dute in fata fi primu, trage de tine. Mi-am dat seama ca uneori e bine sa iesi din acea rutina zilnica (antrenamente toata ziua si calculat timp = o zi obisnuta la birou) si sa te bucuri de tot ce te inconjoara.
Se da startul, toata lumea striga de bucurie, incepem sa alergam usor. Parca ritmul propus este prea usor, asa ca accelerez putin si ma duc putin mai in fata, poate gasesc pe cineva sa-l tin de vorba. Toata lumea alearga, este concentrata.
         Dar cand ma uit la chipurile lor, incep sa zambeasca. Imi place atitudinea asta.
Incep sa imi dau seama cat de placut este sa alergi usor alaturi de zeci de persoane. Aveam sentimentul ca fac parte dintr-o unitate militara, si toti aveam aceasi misiune. De a termina traseul de alergare fara accidentari si sa avem motiv dupa cursa, pentru o bere mica.  Bineinteles si sa le povestim prietenilor de suflet, prin ce am trecut in cursa, cum am procedat si cum ne simtim dupa cursa. In fond, asta avem toti in comun, ca facem miscare si ne place. Asa ne face sa fim mai uniti si sa ne respectam mai mult si sa ne ajutam aproapele.  
         Continui sa alerg si sa ma bucur de toate peisajele din cursa, uneori, pentru cei mai grabiti le faceam loc sa treaca sa ma depaseasca. Ar fi absurd sa tin poteca doar pentru mine si sa nu las sa fiu depasit. 
Le fac loc sa treaca, zambesc si le mai adresez si cateva incurajari sau un mic sfat pentru incepatori.
Am ajuns deja la primul punct de revitalizare, iau o bucata de banana si un gel energizant High5 dar continui sa alerg. Vreau sa mai punctez ca au fost foarte amabili si saritori volutarii de la punctele de alimentare. Incurajand toti concurenti. Ce sa mai…..era o atmosfera de exceptie.
Alerg si ajung la cel mai inalt punct de pe traseu si de aici in colo va fi numai coborare. Nu ma grabesc, inaintez usor, ocolind toate gropile cu noroi spre linia de finish.
Am terminat cu timpul de 1h si 34 de minute. Un timp slab pentru doar 14 km alergati in cursa. Dar nu imi fac griji, este doar de antrenament.
 A fost o cursa grozava. O recomand tuturor celor care vor sa fie mai aproape de natura si sa faca miscare alaturi de prieteni.
Multumiri sponsorilor: High5, Autonom.ro, Asociatiei Traiesc Sanatos.org, TYR, Autototal.ro, Mobexpert.ro
Din partea mea, pentru organizatori, Felicitari si tineti-o tot asa! 
Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.