Despre triatlon

Home / Despre triatlon

Triatlonul reprezinta parcurgerea a trei probe succesive,

Triatlonul este definit prin mai multe distante:

– triatlonul sprint:………….. inot 750m, ciclism 20km, alergare 5km;

– triatlonul olimpic:…………inot 1500m, ciclism 40km, alergare 10km;

– triatlonul half-ironman:….inot 1900m, ciclism 90km, alergare 21km;

– triatlonul ironman:………..inot 3800m, ciclism 180km, alergare 42,2km.

Triatlonul reprezinta mai mult decat miscare, el reprezinta viata, ambitie, vointa, perseverenta, dorinta, o provocare cu tine insuti zi de zi. Sansa de a scapa de monotonie, de o viata nesanatoasa…prin concluzie, e perfect pentru toate varstele.

Dezvolta corpul armonios, fara a lasa consecinte pe termen lung. Prin urmare, triatlonul transforma organismul intr-o masinarie exceptionala in depunerea efortului.

Triatlonul ironman, a aparut prima data in anii ’70 in Hawaii. A fost de fapt descoperit din greseala. Cativa puscasi marini, printre care si (John Collins, comandantul navei marine), s-au contrazis care din cele trei sporturi e cel mai greu: inotul, ciclismul, alergarea? Toti isi puneau aceasi intrebare. Pana cand unul dintre ei a spus sa le faca succesiv pe toate trei si primul care ajuge la linia de sosire e desemnat castigator. Ar fi un test de anduranta perfect. Zis si facut. La prima competitie (18 februarie 1978) doar 5 persoane s-au incumetat sa participe, din care 2 au abandonat in timpul concursului. Primul a terminat in 11ore 46 minute si 58 de secunde. Din acel moment a ramas in istorie.

In prezent numarul adeptilor creste de la an la an.

Este un sport foarte greu si foarte solicitant fizic cat si la nivel psihologic.

Terminand o astfel de cursa, campionii mondiali, spun ca dupa o astfel de cursa, esti un al om. Viata ti se schimba radical. Se spune ca, terminand o astfel de cursa, te poti considera un om de fier. Nimic nu te mai poate opri. Te simti invincibil, si ai vrea sa le faci pe toate. Iar, dupa trecerea liniei de sosire, iti dai seama ca tot efortul depus in timpul cursei, a meritat din plin. Nu exista un sentiment mai mare de bucurie, stiind ca te-ai autodepasit si ai dat tot ce ai avut mai bun din tine, atunci cand termini o proba de ironman.

Odata, crezand o distanta imposibil de realizat, acum este posibil.

Orice persoana sanatoasa este capabila din punct de vedere fizic parcurgerea distantelor. Trebuie doar sa fim pregatiti cu multa vointa, ambitie, devotament, perseverenta, curaj, rabdare si nu in ultimul rand dorinta care ne face sa ne testam continuu, sa vedem din ce anume suntem “facuti”.

Pentru mine triatlonul nu reprezinta doar o cariera in domeniul sportului, ci reprezenta o pasiune imensa care ma face sa continui si sa ma autodepasesc zilnic. Sa ajung la un nivel de pregatire cat mai inalt.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.