Campionatul National de Triatlon 2013

Home / Sport / Campionatul National de Triatlon 2013
Dupa mica dezamagire de la triatlonul din Brasov, unde am reusit sa ma clasez doar pe locul 5, mi-am luat cateva zile de pauza pentru recuperare si pentru a-mi stabili urmatoarea cursa. Am ales Campionatul National de Triatlon de la Tg Mures.
Mutandu-ma recent in Bucuresti, mi-am dat seama ca va fi un sezon mai delicat pentru mine. Cu multe drumuri prin oras pentru celalalt job al meu de tehnician maseur, schimbat chirie intr-o zona buna, programul meu de antrenament a fost dat un pic peste cap .
Ca sa-mi intru din nou in forma si sa-mi pastrez motivatia sus, m-am decis sa particip la Campionatul National de Triatlon, cu destul de multe emotii pentru proba de inot, unde am avut ceva dificultati in antrenament.
Vineri seara am ajuns in Brasov, unde am ramas peste noapte si, a doua zi dis de dimineata, am plecat spre Tg Mures pentru a ajuge la timp la start. Primul start, ora 11:00, s-a dat pentru amatori si cadeti, juniori legitimati, iar Elitele, printre care ma numar si euJ, sportivii legitimati pleaca in cursa la 13:00.   
Cum am ajuns la timp la locul de organizare, mananc si incep sa-mi pregatesc echipamentul pentru competitie.

Impreuna cu mine a mers si Andrei Anghel, prietenul meu, care a luat startul la 11:00, iar eu am inceput incalzirea pentru concurs: o scurta alergare, inot putin ca sa imi dau drumul la brate, putin stretching si gata, sa inceapa cursa!
Asa ca iata-ma la start alaturi de ceilalti participanti, pregatit, concentrat sa-mi focusez toata energia spre concurs.
Incepe numaratoarea inversa….5,4,3,2,1…START! Incerc sa ma pozitionez in spatele cuiva pentru a beneficia de trena si asa, poate, voi reusi sa obtin un timp mai bun la inot. Incep sa simt apa, asta e bine. Apa este perfecta, ajung la prima baliza de inot si observ ca ochelarii de inot, din cauza caldurii, incep sa se abureasca. Apar problemele cu, coordonarea, incep sa nu mai vad foarte bine baliza. Simt ca ceilalti ma depasesc, insa termin proba de inot odata cu Sorin, pe locul 6. Ma uit la ceas – 25 de minute. Ok, urmeaza ciclismul, proba mea preferata, unde sper sa recuperez timpul pierdut la inot.

Fac tranzitia foarte repede, ma urc pe bicicleta si incep sa pedalez. Imi trebuie cateva clipe sa-mi revin dupa proba de inot si incep  sa-mi dau drumul la picioare. Observ ca Sorin nu este cu mult in fata mea, il depasesc foarte repede si, imediat, realizez ca in fata sunt Florin si Radu, locurile 3,4. Nu-mi fac griji, ii ajung. Apoi il vad si pe Cipri, il astept si ii propun sa mergem impreuna. Stim ca impreuna putem recupera mult timp la bicicleta. Si am inceput sa tragem amandoi, ducand trena cu 40,42, 44 km/h. In scurt timp, ajungem grupul din fata si Cipri isi mareste avansul fata de Alex, situat pe locul 2 in competitie.
Ajung grupul din fata, ma lipesc de ei si incerc sa ma odihnesc. Ma pregatesc pentru o alergare in forta, la o temperatura destul de ridicata, traseul de alergare fiind numai prin soare la aproximativ 40 de grade.

Imi dau seama ca va fi dificil si trebuie sa ma hidratez si sa ma energizez foarte bine pe bicicleta. Asa ca iau un gelenergizant high5 si 2 inghitituri de bautura energizanta high5.

Deodata, il vad pe Florin, trecand pe langa mine la sprint, incercand sa mai castige cateva secunde in tranzitie si sa plece la alergare din T2 (zona tranzitie bicicleta-alergare) cu un avans de cateva secunde.
 Imi pastrez ritmul, stiu ce urmeaza si imi dau seama ca un sprint m-ar obosi inutil. O sa recuperez timpul cu siguranta, la alergare.

Ma dau jos de pe bicicleta, intru repede in stand, imi iau adidasii de alergare inov 8, sapca si plec glont din stand.
Imediat, ii observ pe Florin la 100m in fata, dar si pe Alex Diaconu, se vede ca sunt foarte obositi si au probleme in a se aclimatiza si cu schimbul de la bicicleta la alergare. Nu dupa foarte mult timp, il depasesc pe Florin si in a doua tura, incep sa alerg cu Alex.
Stiam ca Alex era in fata mea cu aproximativ 1min 30 secunde, insa nu stiam ca pierduse atat de mult avans si aflasem ca nici Cipri nu se simtea prea bine. La un moment dat, Alex incepe sa forteze si se desprinde de langa mine. Fortez si eu un pic mai tare, dar nu foarte mult. Acum imi dau seama de eficienta antrenamentelor, desfasurate numai la orele pranzului, cand este cel mai cald afara. Asa am reusit sa ma aclimatizez foarte repede, fara prea multe probleme cu temperatura foarte ridicata.
Urmeaza un punct de revitalizare, beau putina apa si continuu sa alerg in ritmul meu.  Observ ca Alex, dupa doua ture il ajunge pe Cipri si incep sa alerge impreuna. Ma abitionez si maresc putin mai tare ritmul si ma gandesc ca va fi un final foarte strans pentru toti.
Termin cu 1min si 20 secunde in spatele lor alergarea, cu timpul final de 1h 55 minute, locul 3 la general si ma bucur ca am reusit ceea ce mi-am propus la acest concurs – un loc pe podium.  
Prieteni, ne vedem la cursa urmatoare, care va fi la Reci;  Triatlonul Cupa TriAluta, in data de 24 august.
Felicitari tuturor participantilor pentru rezultate, a fost o cursa dificila, cu multe capcane, dar nu uitati: There is no….I can’t.
Recent Posts
Showing 2 comments
  • travel and write
    Reply

    Startul la ora 13 … kill me softly!!!

  • travel and write
    Reply

    Triatlonul Haromszek cred ca a fost pe 4 august …. urmeaza Cupa Romaniei pe 24 august, nu? Succes mult!!

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.